дом Политика Бойко Борисов: Загубихме най-важната битка – за психическото здраве на хората

Бойко Борисов: Загубихме най-важната битка – за психическото здраве на хората

1
ДЯЛ

„Освен хилядите човешки животи, които загубихме, парите, които загубихме, работните места, които загубихме, ние загубихме най-важната битка – за психическото здраве на хората“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в словенския град Блед в изказването си пред лидерите на Стратегическия форум.
Да бъде създаден спешно медицински щит за действие срещу COVID-19 в Европа, предложи министър-председателят Бойко Борисов. Според българския премиер съгласно този медицински щит всички държави членки следва да реагират по различен начин при червен, жълт или зелен код. Борисов добави, че единният медицински протокол трябва да посочи как да функционират училищата и детските градини, дали се разрешават, или се забраняват спортните прояви в ЕС и по какъв начин. „Всяка държава членка е длъжна да осигури зелен коридор и трафик за тировете, за транспорта“, изброи още премиерът Борисов. Той добави, че е необходимо да се подходи глобално и по отношение на защитните облекла, ваксините и медикаментите за справяне с новото заболяване.
Пред участниците във форума Борисов акцентира, че всеки човек се събужда с мисълта дали има сигурност. „Ние какво им казваме всеки ден – идва втора вълна, която ще е по-лоша от първата. Протести и бунтове в цяла Европа – защо? Защото не знаят има или няма, ние още спорим има или няма COVID-19”, заяви Борисов.
„Няма по-добро място от ЕС“, отбеляза още пред своите колеги българският министър-председател. Той припомни и колко много работа е свършила Европейската комисия за справяне със социално-икономическите последици от пандемията. „Но сме септември, идват зимните грипове. Има миграционна вълна. Има чудовищен спад на БВП в цял свят“, добави Борисов. Министър-председателят подчерта, че въпреки безпрецедентното предизвикателство, пред което е изправена и България, в страната ни продължава изграждането на всички ключови за региона и Европа проекти. „А сме на най-трудното място – между Турция, Крим и Черно море“, посочи министър-председателят Бойко Борисов.
На снимката: Задълбочаването на регионалното и двустранното сътрудничество, както и актуални общоевропейски теми бяха във фокуса на срещата на министър-председателя Бойко Борисов с премиера на Словения Янез Янша. Разговорът се проведе в рамките на Стратегическия форум в словенския град Блед.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДПС отказа подкрепа на ГЕРБ за нова Конституция и свикване на ВНС
Следваща статияКултурна панорама за месец Септември

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here