дом Общество Бойко Борисов: Добавката от 50 лева към пенсиите до края на мандата

Бойко Борисов: Добавката от 50 лева към пенсиите до края на мандата

0
ДЯЛ

Добавката от 50 лева към пенсиите ще продължи до края на мандата на правителството. Това обяви в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов. В социалната мрежа той поздрави пенсионерите в страната по повод Международен ден на възрастните хора
„В най-трудните дни на пандемията поставихме като приоритет безусловно живота, здравето и социалните грижи за възрастните си хора. Не допуснахме COVID-19 безконтролно да се разпространи в социалните услуги. Осигурихме на самотно живеещите и хората в затруднено положение дезинфектанти, топъл обяд и патронажна грижа. Увеличихме пенсиите с 6,7% в усложнената икономическа обстановка. Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат например най-неотложните си нужди от лекарства. Тази подкрепа ще продължи до края на нашия мандат“, казва в изявлението си премиерът Борисов.
Той посочва още: С проекта на бюджет за следващата година ще търсим справедливо осъвременяване на пенсиите. Докато другите говорят, ние действаме и няма да допуснем компромис с постигането на достойни старини за пенсионерите. На днешния Международен ден на възрастните хора благодаря на нашите майки и бащи за усилията да ни изградят като личности и като обществото.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНад 800 молби за помощи на първолаци и 635 за осмокласници са подадени до момента
Следваща статияДве нови жертви на COVID-19 в Шуменско, 7 от 11 новозаразени са медицински лица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here