дом Политика Бойко Борисов: Готов съм още днес да подам оставка

Бойко Борисов: Готов съм още днес да подам оставка

0
ДЯЛ

Готов съм още днес да подам оставка. Това заяви пред Националната конференция на ПП ГЕРБ лидерът й и министър-председател на България Бойко Борисов. Плътно до него пък бяха и коалиционните партньори от НФСБ – вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и други министри.
„Готов съм да си тръгна по всяко време. Ще предложа всякакви варианти на коалиционните ни партньори, аз да подам оставка и правителството да продължи без мен. Работим по всякакви възможности“, каза премиерът Борисов и добави, че в партията има да се върши много работа.
Борисов отново припомни, че пред страната предстоят тежки времена и някой трябва да поеме отговорността да преведе държавата през тях.
„Ние сме партия създадена от народа и трябва да се върнем към корените си. Не трябва да стоим в управлението, ако народът не ни иска. Въпреки, че сме в най-тежките си времена, всички социологически агенции сочат ПП ГЕРБ като първа политическа сила“, заяви още премиерът. Той подчерта, че 11 пъти ПП ГЕРБ е печелила избори, като три пъти е имало служебно правителство.
„Нямаме проблем до го направим и сега. Без парламент обаче няма да може да отговорим адекватно на предизвикателствата на кризата, която породи коронавирусът. Без парламент няма да има бюджет за 2021 година“, уточни Борисов и добави, че ПП ГЕРБ никога не е била и няма да бъде в коалиция с ДПС.
„Единствените приемливи коалиционни партньори за нас са „Обединени патриоти“ и СДС. Всеки има право да протестира и да изразява мнение. Това е демокрацията, на демократите не ходят да плашат бебета и деца. Ако демокрацията е бесилки и черни знамена, такава демокрация имахме преди 1989 година. Ние сме за единство на нацията, каквото и да струва това на ПП ГЕРБ“, категоричен бе Бойко Борисов и призова присъстващите на Националната конференция да не се поддават на провокации на някои от протестиращите, които бяха на мястото на събитието и искаха оставката на правителството
Националната конференция на ГЕРБ се проведе в „София Тех Парк“ и в нея участие взеха освен ръководството на партията, така също и депутати, евродепутати и министри. Тук бяха и над 4 000 партийни членове от цялата страна, които изпратиха премиера със скандирания „Бойко, Бойко! и „Много сме, силни сме“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСевдалина Арнаудова напуска поста ръководител на пресслужбата на Министерски съвет
Следваща статияОбщина Шумен ще следи за качеството на дървата за огрев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here