дом Здраве БЛС в Шумен: Новата здравна карта лишава пациентите от ефективна лекарска грижа

БЛС в Шумен: Новата здравна карта лишава пациентите от ефективна лекарска грижа

0
ДЯЛ

Спешна среща с областния управител на Шумен, депутати и кметове на общини поискаха днес членовете на Българския лекарски съюз в Шумен. Дружеството е структура към МБАЛ.
Причината-готвените радикални структурни промени в болницата, последствията от които са закриване на важни отделения и лишаване на жителите на Шумен от ефективна лекарска помощ.
На проведеното днес заседание лекарите бяха категорични-областният управител трябва да свика Областната здравна комисия за преразглеждане на националната здравна карта.
От гласуваното становище стана ясно, че са отнети легла от различни отделения, а очното отделение може да бъде закрито поради недостатъчен брой легла.
Трагична била ситуацията и в неврологичното, неонатологичното и други отделения.
Лекарите категорично не приемат единния финансов стандарт за управление на болниците. Мотивът им, болниците са ощетени.
Началникът на неврологично отделение д-р Ивайло Петров заяви, че картата има репресивни функции върху здравните заведения.
Според председателя на БЛС в Шумен д-р Красимир Симеонов, положението е критично, тъй като висши чиновници разпределят всичко по свое усмотрение.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСборникът „Писменост, книжовници, книги“ в помощ на науката и туризма
Следваща статия488 мажоретки ще танцуват на 10-ото издание на фестивала на „Мадарски конник“