дом Общество Близо 119 хиляди струва системата за кратковременно паркиране в Синя зона в...

Близо 119 хиляди струва системата за кратковременно паркиране в Синя зона в Шумен

0
ДЯЛ

За изграждане на система за кратковременно паркиране в Синя зона Община Шумен е платила 118 829, 33 лв. без вкл. ДДС. В тази стойност влиза доставка на инсталация за софтуерно приложение за управление и контрол на кратковременното платено паркиране, доставка, инсталация и интегриране на 10 бр.паркинг автомати, доставка и настройки на 5 бр. персонални GSM/GPRS устройства за проверяващите и санкциониращите, интеграция с мобилните оператори в България за реализация на SMS самотаксуване, обучение на служители на Общината.Това става ясно от отговор на кмета на Шумен Любомир Христов след поставен въпрос от общинския съветник Веселин Пенчев.
За извършването на доставките и услугите са проведени две обществени поръчки.
Цената на един паркинг автомат е 10 599,06 лв. без вкл.ДДС по първия договор.
По втория договор стойността е 10 956, 03 лв. без вкл. ДДС и включва всички разходи, свързани с доставка, инсталация и интегриране на поставените автомати към съществуващите системи за управление и контрол на кратковременното паркиране.
Предприети са действия за фискализиране на паркинг автоматите. Очакванията на Общината са те да приключат в кратък срок, тъй като след въвеждането им приходите от дейността са се повишили значително.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПромяна в движението на бул. „Ришки проход“ и на ул. „Владайско въстание“
Следваща статияНАП запечата 11 обекта в областта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here