дом Общество Близо седем тона и половина събраха контейнерите за стари дрехи в Шумен

Близо седем тона и половина събраха контейнерите за стари дрехи в Шумен

0
ДЯЛ

Все повече хора използват контейнерите за ненужни дрехи, обувки и текстилни материали. За по-малко от два месеца вече са събрани седем тона и половина. Най-често шуменци избират да изхвърлят непотребните си дрехи и обувки в контейнера, поставен на паркинга, източно от сградата на общината. За да не се натрупват торби около него, когато вече е препълнен, от общинската администрация призовават гражданите да ползват и другите съдове, които са сложени на различни места в града.
По договор контейнерите трябва да се обслужват веднъж седмично – в петък, но поради големия интерес събирането става два пъти в седмицата.
От общината напомнят, че ненужните дрехи и обувки трябва да бъдат опаковани в найлонови торби, преди да се поставят в съдовете и призовават гражданите да не ги изваждат и разпиляват около контейнерите.
Припомняме местата в града, където са разположени петте контейнера за текстил:
1. Централна градска част: ул. „Съединение“ – на паркинга, източно от сградата на общинската администрация;
2. Централна градска част: ул. „Панайот Волов“ – на кръстовището с ул. „Вит“ до детската площадка;
3. Кв. „Добруджа“: ул. „Каварна“ – на кръстовището с ул. „Съединение“;
4. Кв. „Тракия“: ул. „Родопи“ – на кръстовището с ул. Тракия“;
5. Кв. „Боян Българанов“: ул. „Самара“ – срещу СУ „Трайко Симеонов“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАрестуваха баща и син за съставяне на фалшиви фактури
Следваща статияЗапочна вторият етап на кампанията „С предпазен колан на задната седалка“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here