дом Общество Благотворителна акция „Купи и сподели“ стартира в Шумен

Благотворителна акция „Купи и сподели“ стартира в Шумен

0
ДЯЛ

Благотворителна инициатива „Купи и сподели“ стартира в Шумен. Тя ще бъде открита официално в събота от 11.00 часа пред сектора с продуктови колички в магазин BulMag в City center. Това съобщиха организаторите на благородната акция.
За втора поредна година инициативата ще обхване 13 търговски обекта в Шумен, Варна, Търговище и Дулово.
В благотворителната акция през тази година ще се включат и над 50 деца, членове на Организацията на Българските скаути.
Инициативата „Купи и сподели“ е част от четвъртата национална кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. Кампанията се провежда под патронажа на националния омбудсман Мая Манолова.
Инициативата е насочена към подпомагане на възрастните хора, които остават извън определения от правителството регламент за получаване на великденски надбавки.
Желаещите могат да дарят парични средства, които се обръщат във ваучери за храна на стойност 20 лева. Ваучерите ще се раздават по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ, които ще бъдат качени на сайта на омбудсмана, на Българския червен кръст и разлепени в централните пощенски клонове в населените места. Притежателите на талоните ще имат възможност да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна.
За три години в предишните издания на инициативата са събрани 1 500 000 лв., с които 75 000 пенсионери са зарадвани с ваучери, а хиляди други – с хранителни пакети.
Тази година кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ отново набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на инициативата, като титуляр е Българският червен кръст (БЧК):
IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Може да правите online дарения от България и чужбина на сайта на БЧК -www.redcross.bg
Или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС
Важно уточнение е, че при попълване на платежно нареждане всеки може да посочи точно за коя община иска да направи дарението и така преведените от него средства по сметката ще отидат при пенсионери от предпочитаното населено място.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗа пример: Кметът на Върбица създаде и поддържа парка в село Божурово
Следваща статияС атрактивно шоу рекламират професия войник в зала „Арена Шумен“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here