дом Култура Билет за двама за Нощта на театрите в Шумен

Билет за двама за Нощта на театрите в Шумен

0
ДЯЛ

Билет за двама е специалното предложение на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ – Шумен за Нощта на театрите. Тази година инициативата ще се проведе на 16-ти ноември. Това съобщиха от ДКТ „Васил Друмев“.
За празничния ден са подготвени много изненади. Срещата с най-малките приятели на театралното изкуство е 11.00 ч. в зала „Патиланчо“ с г-жа Тюки и любопитната Люси от спектакъла „Нови книжки сладкодумки“ от Панайот Цанев. Забавлявайки се чрез образователната игра, децата ще подреждат танграми, картинни пъзели, ще рисуват с букви. От 19.00 ч. предложението за възрастни е спектакълът „Кафето Ви, г-н министър“ от Хореа Гарбеа с участието на Никола Шопов (гост), Янислава Линкова, Александра Михайлова, Кристина Константинова, Димитър Мартинов, Валентин Ченков. Представлението е в камерна зала.

Тази година кампанията е с послание „Ти променяш играта. Играта променя теб“ и е вдъхновено от взаимната промяна, която се случва на зрителите и на изкуството. Над 1 500 творци от различни театрални стилове стават част от европейската платформа в България и ще представят своите продукции в над 90 локации в 18 града. Форматът на Нощ на театрите няма аналог в България. Освен смяната на Времето и експеримента с Пространството, Нощта случва стотици интересни съдържания, присъединява разнообразни локации, развива програма от сутринта до полунощ, дава възможност за изява на институционален и алтернативен театър, привлича зрители и участници от различни възрасти. Всичко това прави Нощта на театрите една от най-мащабните и силни театрални инициативи в България.
През 2019 г. Нощта на театрите ще се проведе едновременно в 11 европейски държави. Зад идеята на платформата стои Елеонора Роси от Франция. В тази Нощ Театърът се превръща в основна тема и събира по едно и също време всички, които го обичат. Освен спектакли в театрите и на алтернативни места се случат множество срещи, дискусии, изложби, концерти, разходки зад кулисите, контакти и нови възможности за сближаване на театъра с неговата публика. Международен партньор на инициативата е Асоциация „Европейска нощ на театъра”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПиян варненец отнесе акт за хулиганство, обиждал хора в автобус
Следваща статияСпират временно движението по улица „Университетска“ заради ремонт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here