дом Общество Бивш зам.-председател на КФН лъсна в бизнес отношения с фалиралата „Олимпик“

Бивш зам.-председател на КФН лъсна в бизнес отношения с фалиралата „Олимпик“

0
ДЯЛ

Бивш зам.-председател на Комисията по финансов надзор – Румен Гълъбинов лъсна в бизнес отношения с фалиралата застрахователна комисия „Олимпик“. Както вече 24shumen.com писа, фалиралият застраховател „Олимпик“ се свързва с редица имена, сред които се оказа и това на заемащия поста зам.-председател на КФН от 2003 до 2005 г. Румен Гълъбинов Гълъбинов.

Комисията за финансов надзор е специализиран държавен орган, който обединява регулирането и надзора на различни сегменти на финансовата система – капиталовия, застрахователния, пазара на допълнителното пенсионно осигуряване и пазара на доброволното здравно осигуряване.
Комисията за финансов надзор (КФН) е създадена на 1 март 2003 г. със Закона за Комисията за финансов надзор. Тя е независима от изпълнителната власт институция и за своята дейност се отчита пред Народното събрание на Република България.
Председателят на Комисията за финансов надзор се избира от Народно събрание на Република България, чийто мандат е 6 г. 39-тото Народно събрание избира за зам.-председател на КФН Румен Гълъбинов.
Румен Гълъбинов Гълъбинов е с впечатляваща биография. Завършил е УНСС като магистър по Икономика, притежава следдипломни квалификации от Университета на Джорджтаун, Вашингтон, САЩ (Банков рисков мениджмънт), Университет Сeйнт Джон, Колеж по застрахователен и рисков мениджмънт, Ню Йорк, Университета Екситър, Англия (Банки и финанси). Има професионални квалификации по застрахователен и рисков мениджмънт и пазари на ценни книжа от Германия и Англия. През 2002 г. е бил генерален директор на Агенцията по застрахователен надзор, от 2003 г. до 2005 г. заема поста зам.-председател на Комисията по финансов надзор по застрахователна дейност. Работил е и е членувал в управителните съвети на международни банки и застрахователни компании от България, Австрия, Холандия и САЩ. Автор на три книги и поредица от статии в националната преса в областта на застраховането и финансите, една от които с името „Застраховане на катастрофичните рискове“.

От началото на 2009 г. поема поста управител на застрахователния брокер „Греко ДжЛТ България“ Компанията е част от едноименна международна мрежа от посредници. „Греко България“ работи основно с големи компании, малка част от бизнеса е посредничество по застрахователни услуги за индивидуални клиенти. Преди това Гълъбинов е бил изпълнителен директор на застрахователна компания „Български имоти“, която е част от австрийската „Виена Ишурънс Груп“, бил е и регионален мениджър на международната компания IUC, Турция.
Гълъбинов е основател и председател на Инициатива за национална програма за управление на катастрофични рискове – неправителствена организация, създадена с цел да развива управлението и застраховането на природните катастрофични рискове в България и други страни в Югоизточна и Централна Европа. Бил е член на управителния съвет и изпълнителен директор на животозастрахователна и общозастрахователна компания „Български имоти“, част от Vienna Insurance Group, както и управител на GrECo JLT BULGARIA/ Part of GrECo International Holding AG.
По време на кандидат-президентската кампания през 2016 г. икономистът Гълъбинов и адвоката Веска Волева се явиха като независими кандидати, подкрепени от Инициативен комитет. Партията „Българско национално обединение“ първо ги представи като свои, но дни по-късно самият Гълъбинов се яви като независим кандидат.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрокуратурата и ДАНС влизат в казуса с фалиралия застраховател, правителството иска оставката на Ралица Агайн
Следваща статияОсъдиха трима младежи, крали орехи и дървени щайги