дом Спорт Без публика: Над 350 бойци ще мерят сили на Държавното първенство по...

Без публика: Над 350 бойци ще мерят сили на Държавното първенство по кикбокс в Шумен

0
ДЯЛ

356 състезатели от 56 клуба са подали заявка за участие в Държавното първенство по кикбокс в Шумен към 1 март. Заради изключително големия интерес двубоите ще стартират още в петък, 5-и март, съобщиха от Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай. Надпреварата в стил „Лоу кик” поставя началото на състезателния сезон в атрактивния боен спорт на национално ниво. Тя ще продължи до 7 март (неделя).
За 11-и пореден път първенствата като домакин ще открие Спортен клуб „Шуменска крепост“.
Заради пандемията от COVID-19 Държавното първенство по кикбокс в Шумен ще се състои без публика и при спазването на всички мерки от страна на присъстващите.
Двубоите ще се играят успоредно на два ринга. С 36 представители в различните категории ще излезе клубът-домакин. Шест от тях са деца.
„Ние много държим на децата. Искаме от малки да ги научим да обичат и да се възхищават на българските герои, а те далеч не са малко. Да излизат на ринга със самочувствието на победител, така както нашите прадеди са се борели за родината. Възпитаваме децата не само на кикбокс, но и на патриотизъм, защото според нас това е от голямо значение за изграждането на една личност. Колкото до интересът, той е много голям. Смятаме, че досега не е имало състезание от националния календар с толкова заявки. Постарали сме се, макар и без публика, да създадем една приятна и в същото време стегната по отношение на организацията атмосфера за състезатели и треньори. Пожелавам на всички да излязат от ринга без контузии и успех!”, заяви за БККМТ старши треньорът и председател на СК „Шуменска крепост“ Галин Методиев.
Началото на квалификациите е в петък, 5-и март от 16.00 часа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщински съвет-Шумен не подкрепя годишния отчет на ВиК Асоциацията за 2020 година
Следваща статияНови 105-има заразени с COVID-19 в областта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here