дом Общество Без преписвачи в Шуменско на матурата по български език и литература

Без преписвачи в Шуменско на матурата по български език и литература

0
ДЯЛ

Няма анулирани работи на зрелостници в Шуменско заради преписване на матурата по български език и литература днес. Това съобщиха за 24shumen.com от Регионалното управление на образованието.
От допуснатите до първата задължителна матура 1 328 младежи днес в класните стаи в областта са присъствали 1 292. Това означава, че 36 не са се явили.
Припомняме, че заявления за матура подадоха 1 419 дванадесетокласници от област Шумен. От тях 93 не бяха допусати до зрелостните изпити.
Днес завършващите писаха интерпретативно съчинение или есе върху разказа „Косачи“ на Елин Пелин.
Тестът бе генериран от журналистката Елиана Димитрова от Българската национална телевизия, която бе определена чрез жребий от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова.
Матурата по български език и литература се състои от 3 модула. Времето за работа по първия модул е 60 минути. Вторият също е 60 минути, а третият – 120. Учениците със специални образователни потребности работиха в отделни зали и имаха два допълнителни часа за работа.
Втората задължителна матура е на 23 май. До нея са допуснати 1 233. Най-много – 710 са желаещите да попълват тест по биология. Английски език са предпочели 237 младежи, 182 са избрали предмети от философския цикъл.
Резултатите от държавните зрелостни изпити ще бъдат обявени до 13 юни 2019 г.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПещера „Бисерна“ е затворена за посещение до август
Следваща статияНови социални услуги ще стартират във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here