дом Здраве Без нови случаи на коронавирус в страната

Без нови случаи на коронавирус в страната

0
ДЯЛ
Pixabay.com

46 проби за COVID-19 са изработени днес, 10 март, във Военномедицинска академия (ВМА). От тях 17 са изпратени от Габрово. Всички резултати са отрицателни.
В Националната референтна лаборатория 64 проби са дали отрицателен резултат, продължава обработката на още 56.
Заложените проби за деня в лабораторията във Варна са 24, като все още не са готови.
Това стана ясно от думите на генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб в 17.00 часа.
Около 80% от случаите преминават без изявена клинична картина, 20% протичат тежко. Смъртността остава 3, 2 % от общо заболелите. Застрашени остават хората над 60 години. Най-застрашени са хората между 80 и 90 години, заяви проф. Мутафчийски.
До момента са изследвани максимален брой контактни хора, във връзка със случаите на коронавирус в Габрово и Плевен. Държавата не трябва да се блокира. Намалете максимално контактите – и семейните, и професионалните, коментира дoц. д-р Ангел Кунчев.
От Министерството на външните работи, че индексът на риск за пътуване до Италия е повишен на степен 4 – предупреждение за преустановяване на пътуванията на територията на цялата страна, освен при необходимост. Индексът за Франция е променен на ниво 2 – повишено внимание, а за Испания – ниво 3. На същото ниво е и индексът на риска при пътуване до Малдивите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтлагат разглеждането на дела в открити съдебни заседания в Шумен
Следваща статияБорисов: 2 нови случая на заразени с коронавирус

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here