дом Общество Без автомобили в центъра на Шумен на 22 септември

Без автомобили в центъра на Шумен на 22 септември

0
ДЯЛ

В Шумен вече стартираха инициативите по повод Европейската седмица на мобилността, а неделя, 22 септември, е обявен за Ден без автомобили.
От 08.00 часа до приключването на инициативите паркингът пред Община Шумен в участъка от ДНА до Регионалния исторически музей трябва да бъде освободен от автомобили.
От 8.00 до 20.00 часа паркингът на пл. „Кристал“ трябва да бъде освободен от автомобили.
От 15.00 часа до приключването на събитията се спира движението на моторни превозни средства по бул. „Славянски“ в участъка от ул. „Карел Шкорпил“ до ул. „Адам Мицкевич“.
Временната промяна в организацията на движение ще бъде обозначена с необходимата вертикална
През деня по централната градска част ще има състезания с велосипеди, демонстрации по майсторско управление на тротинетки и велосипеди BMX, както и фитнес тренировка. В заниманията могат да се включат всички желаещи, като до момента над 100 души са се записали за участие в инициативите. Организатори са Община Шумен и РИОСВ-Шумен.
Програмата започва в 11.00 часа на паркинга на пл. „Кристал“, където ще има демонстрация на интервалната тренировка табата. Тя включва динамични и статични упражнения за обща физическа подготовка на цялото тяло. Заниманията ще бъдат водени от сертифицирани фитнес треньори и в тях могат да се включат мъже, жени, начинаещи или напреднали спортисти.
В 16.00 часа отново на паркинга на пл. „Кристал“ организаторите са подготвили демонстрации по майсторско управление на тротинетки. На бул. „Славянски“ в 17.00 часа започва скоростно състезание с велосипеди. Състезателите ще бъдат разделени в три възрастови групи: до 12 години, от 13 до 16 години и над 16 години.
В 18.00 часа на паркинга на пл. „Кристал“ ще се проведат демонстрации по майсторско управление на велосипеди BMX. Записването за състезанията с тротинетки, ВМХ и улични велосипеди започва един час преди стартa на съответното състезание.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия(Не)Зависимата държава
Следваща статияГайдар поведе празничното шествие за Независимостта в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here