дом Култура Безплатен достъп до портала „Уча.се” в библиотеката

Безплатен достъп до портала „Уча.се” в библиотеката

0
ДЯЛ

Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ предлага на своите читатели безплатен достъп до образователната онлайн платформа „Уча.се”, материалите в която следват официалната училищна програма и са съобразени с държавните образователни стандарти. Желаещите да се възползват от абонамента на библиотеката за образователния портал могат да направят това на читателските места за ползване на Интернет в каталожната зала и в чуждоезиковата читалня на библиотеката, както и в Детски отдел.
„Уча.се” предлага на учениците над 9 000 видео урока, упражнения и учебни игри, които покриват 97% от материала, изучаван в училище от I до XII клас. Образователният портал разполага и със собствен блог „Мотивирам.се”, предоставящ полезни съвети и ценна информация на ученици, учители, родители и студенти.
Предпоставка за лесното усвояване на материала чрез „Уча.се” е занимателната игрова форма на обучението – всеки ученик в сайта развива свой виртуален герой като в игра и колкото повече видео уроци изгледа ученикът, колкото повече тестове реши и колкото по-активен е в дискусиите под уроците, толкова по-бързо неговият герой преминава през различните нива на играта. Значителен плюс на сайта е, че следи и отчита прогреса на ученика по всеки учебен предмет.
Oбразователната платформа „Уча.се” е отличена с над двадесет награди, включително три поредни години (2012–2014 г.) печели наградата за най-добър образователен сайт на България в конкурса на БГ Сайт.
Платформата е номинирана от Министерството на образованието и науката и Националната комисия на ЮНЕСКО в България за Световната награда на ЮНЕСКО за ефективно използване на информационните и комуникационни технологии в сферата на образованието.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМВР потвърди: Мъж е загинал след пожар в автомобила си
Следваща статияШумен почита паметта на Апостола на свободата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here