дом Общество Безводие мъчи жителите на Ивански от дни

Безводие мъчи жителите на Ивански от дни

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Пресъхнаха чешмите в шуменското село Ивански. От няколко дни голяма част от жителите на населеното място са без вода. За проблема сигнализираха читатели на 24shumen.com.
Екип на ВиК-Шумен е отстранил вчера авария по водопровода на селото. Това съобщиха от водното дружество. Повредата е по-малкият проблем, защото водоизточниците в Ивански се захранват от речната тераса на река Камчия, но поради сушата водата там е малко. Вода няма и в кладенците на хората. Въпреки това вода към селото се подава, но тя се използва за напояване на градините. Това е причината по високите места в Ивански чешмите да пресъхнат. От ВиК-Шумен се обръщат с призив към жителите на селото да не използват питейната вода за напояване.
Специалисти от дружеството са направили обход и на 300 метра от населеното място са попаднали на стар кладенец. В понеделник ще започне разчистването му, ще се премахнат утайките и наносите. Водата ще се изследва и ако отговаря на нормите, кладенецът ще бъде свързан с водопроводната система на Ивански.
От ВиК предупредиха, че поради дълготрайната суша от криза с водата са застрашени селата Вехтово, Друмево и Салманово.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНови 37 заразени с COVID-19 за последното денонощие
Следваща статияПри ограничителни мерки се възстановява дейността и на Административен съд-Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here