дом Общество Бегачи засаждат фиданки на Платото

Бегачи засаждат фиданки на Платото

0
ДЯЛ
Снимка: СИДП

Участниците в инициативата „5 km Run Shumen“ ще се включат в отбелязването на Седмицата на гората в Шумен. Това съобщиха от Североизточното държавно предприятие (СИДП).
Бегачите ще залесят две фиданки от вида явор на разделителната ивица между паркинга пред Информационния център на ПП „Шуменско плато“ и шосето. Така ще бъде продължена една добра инициатива, на която бе даден старт преди няколко години от шуменските лесововъди и кмета Любомир Христов. Фиданките, които ще бъдат залесени са отгледани в разсадника на ДГС-Шумен в село Салманово и ще бъдат дарени на спортистите от екипа на териториалното поделение.
Участниците в „5 кm Shumen Early Runners“ станаха част от голямото семейство на 5 кm Run на 13 март тази година. Оттогава, всяка събота, десетки шуменци се включват в инициативата, като всеки един изминава трасето според възможностите си и в съзвучие със завета на Пиер дьо Кубертен – „важна е не победата, а участието“. Все повече хора, от различни възрастови групи, избират спорта и разходките на територията на ПП „Шуменско плато“, преоткривайки красотата на природата в един от малкото природни паркове, до който може да се стигне за броени минути от всяка точка на града. Целта на Ирина Павлова от ДПП „Шуменско плато“, благодарение на която инициативата стартира и в Шумен, е все повече хора да спортуват, избирайки здравето пред заседналия начин на живот.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОсигуриха над 200 000 дози ваксини, имунизацията в страната продължава активно
Следваща статияПри съседите: Изнудвач плаши с черна магия и некролог

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here