дом Здраве Бебе на няколко месеца е сред новозаразените с Ковид

Бебе на няколко месеца е сред новозаразените с Ковид

0
ДЯЛ
Снимка: Рixabay.com

8 са жителите на област Шумен, които са дали положителен за COVID-19 тест през изминалото денонощие. Най-възрастният заразен е жена на 75 години от Каспичан, а най-младия жител е бебе, момченце на няколко месеца от Шумен. Жените са 6, а мъжете двама. 4 от заразените са от град Шумен, а по двама от градовете Нови пазар и Каспичан.
В момента под карантина в Шуменско са 498, на домашно лечение са 292 души. От началото на пандемията към момента общия брой на заразените в областта е 4 508, като първия случай на заразен с коронавирус в Шумен бе официално оповестен на 21 март 2020 г. Излекувани са 3 861, а починали са 258.
В шуменската болница към момента са настанени за лечение 120 ковид пациенти, от които 91 са с доказан за заболяването тест, а 29 очакват резултати. В ОАИЛ са 4 пациенти, които са интубирани. Вчера са изписани 16 души, а приети 6. През изминалото денонощие в болницата са починали мъж на 77 години и жена на 76 години, днес има още една починала жена, която е на 67-годишна възраст.
Днес е последното от ежедневните репортерски дежурства в РЗИ-Шумен, които започнаха в края на месец октомври и имаха за цел да подпомогнат здравната инспекция в предоставянето на информация за заразените и заболели жители на областта. Журналистите, давали дежурства изказват своята искрена благодарност за съдействието на екипа на РЗИ-Шумен и директорът д-р Пепа Калоянова, както и на екипа на МБАЛ-Шумен и в частност на директора д-р Димитър Костов и д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Лечебни дейности“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредстоят реконструкция и ремонт на Летния театър и Младежкия дом
Следваща статияСигналите за неработещо осветление в Шумен се обработват за ден

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here