дом Общество Бдение в Шумен в памет на жестоко убитата журналистка Виктория Маринова

Бдение в Шумен в памет на жестоко убитата журналистка Виктория Маринова

0
ДЯЛ

Общоградско бдение в памет на жестоко убитата в Русе журналистка Виктория Маринова ще се проведе днес пред църквата „Св. Три Светители“ на площад Кристал. Бдението ще бъде от 18.00 часа и е организирано от общинския съветник Наталия Стефанова.
Ето какво се казва в официалното й изявление:

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА ШУМЕН,
България и Европа са шокирани от бруталното убийство на Виктория Маринова – разследващ журналист, майка на първокласничка, дъщеря и близък приятел на мнозина. Тя просто е последният (а вероятно само поредният) случай на насилие и репресии срещу журналисти и обикновени граждани в нашата държава. Днес понеделник, в 18:00ч. елате пред църквата „Св. Три Светители“ гр. Шумен площад Кристал, да запалим по свещ в нейна памет “Свещ за Вики и НЕ на насилието!“ „Животът е толкова крехък и за няколко мига, някой с мръсен и жесток юмрук може да го унищожи. Не е честно. Защото боли“.

Припомняме на читателите на 24shumen.com, че сигналът за жестокото убийство е получен вчера в ранния следобед на телефон 112. Гражданин е съобщил, че в района на тенис кортовете, на крайбрежната алея в града е видял окървавено тяло на млада жена. Зам.-директорът на ОДМВР-Русе Илиан Енчев отбеляза, че незабавно са започнали активни издирвателни действия, които продължават и към момента под ръководството на окръжната прокуратура. Огледи са извършен както на място, така на адреси, допълни окръжният прокурор Георги Георгиев и уточни, че е открит автомобилът, който жертвата е ползвала. Сред липсващите вещи при извършеният първоначален и допълнителен оглед е установено, че го няма ключът на личния й автомобил, който е бил в близост до престъплението, очила, мобилният телефон и част от дрехите. Разпитват се активно свидетели. Назначени са различни по вид технически експертизи. Разследват се всички възможни версии. Разпознаването на Виктория Маринова е станало малко по-късно, тъй като не са били открити личните й документи. По думите на окръжния прокурор според експертизата до момента, смъртта е настъпила вследствие от удари по главата и задушаване.
„Полагаме всички усилия посредством информацията, която сме събрали да стигнем час по-скоро до извършителя. Към момента няма задържани лица“, заключи прокурор Георгиев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПредложение: Пропускаш задължителния профилактичен преглед – плащаш по-висока такса
Следваща статияРемонтират уличната мрежа по селата в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here