дом Общество Барабанчиците на ДГ „Братя Грим“ поведоха карнавалното детско дефиле в Шумен

Барабанчиците на ДГ „Братя Грим“ поведоха карнавалното детско дефиле в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com/Архив

Малките барабанчици от детска градина „Братя Грим“ поведоха карнавалното първоюнско дефиле в Шумен. Над 500 деца облечени като любими приказни герои преминаха по централната пешеходна зона под аплодисментите на възрастните минувачи.

Преди това на площада пред театъра малчуганите изпяха химна на Шумен, след което започна груповата рецитация на стихотворението „Аз съм българче“ от Иван Вазов.

В края на церемонията деца от всички забавачки пуснаха в небето на Шумен десетки разноцветни балони.
Под ритъма на барабанчиците малчуганите стигнаха до Градската градина в Шумен, къде се вляха в големия детски празник, организиран от Община Шумен.

В различни творчески ателиета децата рисуваха, моделираха, пяха и танцуваха на откритата сцена за таланти.

Любителите на спорта участваха в турнири по футбол, дартс и др.
На всеки час бе теглена томбола с предметни награди, а точно в 12 часа най-големият късметлия спечели велосипед.

Тази година за първи път децата празнуват в шест обособени центъра за забавление в Шумен.
До 16 часа Мемориален комплекс „Създатели на българската държава“ предлага на деца и родители интерактивна игра за подреждане и визуализация на местни туристически обекти. Почитателите на историята и средновековното оръжие могат да добият умения за стрелба с лък.

Ден на отворените врати само за деца има в градския музей. Малчуганите могат да разгледат експозициите, а историците пренасят малките изследователи в увлекателния свят на откривателството с инициативата „Археология зад кадър“. Децата имат възможност и да поиграят с макета на влакчето на Бирената фабрика, както и да се запознаят с изложбата „Катеринката – пътуване в миналото“.
Забавни минути днес децата могат да прекарат и в градската библиотека. Там от 10.00 до 16.00 часа има безплатни прожекции на детски анимационни и игрални филми.
Детско шоу с игри, танци, състезания, дискотека и много изненади има в магазин „BulMag“ в квартал „Боян Българанов“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаградиха победителите в конкурса „Индустрията в моя регион“
Следваща статияДжо Лин Търнър пее на 2 юли в „Арена Шумен“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here