дом Общество Баба попадна в списъка на измамници, олекна с 9 320 лева

Баба попадна в списъка на измамници, олекна с 9 320 лева

0
ДЯЛ

80-годишна жена била измамена от непознат по телефона и през тераса на жилището си хвърлила 9320 лева като мислела, че помага на полицията да задържа телефонни измамници. Около 15:30 часа на 12 септември на стационарния телефон позвънила непозната. Плачейки обяснила, че е дъщеря й, че е в болница и са нужни пари за лечение. Жената казала, че няма дъщеря и затворила телефона. Последвало обаждане от непознат мъж, който излъгал, че е полицай. Успял да убеди жената, че се провежда акция, че номерът й бил в списък на измамници, и трябвало да хвърли през терасата всички пари, които има, за да ги задържат. В торба поставила 9320 лева и от тераса на трети етаж ги хвърлила. По-късно разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.
От РУ Шумен за пореден път призовават хората да не се доверяват на непознати, които ги търсят по телефона и им искат пари под една или друга форма. Полицията никога не иска съдействие от граждани по телефон и няма практика, в която да убеждава хората да предоставят по какъвто и да е начин парични средства. Ако някой ви каже по телефона, че е полицай настоявайте да ви се представи лично. Изискайте служебна карта или знак. Ако откаже, или започне ви отговаря уклончиво бъдете сигурни, че се касае за телефонна измама.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПосред бял ден: Обраха пенсионер в здравно заведение
Следваща статия„С много шум от танц и песен“ ще протече юбилейното издание на Карнавала на плодородието

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here