дом Общество Астрономът доц. Сунай Ибрямов получи наградата „Питагор“

Астрономът доц. Сунай Ибрямов получи наградата „Питагор“

0
ДЯЛ

Доц. д-р Сунай Ибрямов от Шуменския университет бе отличен с наградата „Питагор“ за млад учен. Това съобщиха от висшето учебно заведение. Призът е на Министерството на образованието и науката и се връчва за 12 поредна година след конкурс. В журито влизат носители на отличието от предишни години.
Доц. д-р Сунай Ибрямов е роден на 13 юни 1988 година. Бакалавърската си степен по „Астрономия“ завършва в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Завършва със златна значка за отличен успех магистратура по „Астрономия и астрофизика“ в Софийския университет.

В периода между 2013-2015 година е докторант в Института по астрономия на БАН. През 2016 година защитава докторската си дисертация. Същата година е назначен за преподавател в Шуменския университет. В момента е директор на Астрономическия център към Факултета по природни науки на университета в Шумен, преподава и на студенти.
„Щастлив съм, че трудът ми е оценен. Развълнувам съм от признанието, което получих. Искам да благодаря на колегите си астрономи, с които правим изследвания и наблюдения. Благодаря и на ръководството на университета, че подържа високия дух във висшето училище“, каза за 24shumen.com доц. д-р Сунай Ибрямов.
Снимки: Личен архив
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбластният кризисен щаб заседава заради новите случаи на COVID-19
Следваща статияПовече от 3 500 плащания са направени през сайта на ЕНЕРГО-ПРО за месец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here