дом Криминале Арестуваха мулета на ало бандити, били наети на работа от „бай Митко“

Арестуваха мулета на ало бандити, били наети на работа от „бай Митко“

1
ДЯЛ

Помагачи на телефонна измама във Велики Преслав са установени и задържани. Случаят е описан в бюлетина на 16 ноември. 83-годишен местен жител бил измамен по телефона след като бил вкаран в обръщение добре познатия сценарий „акция на полицията за залавяне на телефонни измамници“.
Старецът събрал в торбичка всичките си пари – 5560 лева и ги хвърлил през терасата на жилището си, за да „помогне на полицията да задържи измамници“. Малко след това установил, че е станал жертва на самите тях. До „мулетата“ криминалисти стигнали след извършени множество оперативни и процесуално- следствени действия. Веднага след получаване на сигнала са разпитани съседи на възрастния мъж. Един от тях разказал, че забелязал автомобил с добричка регистрация по същото време, което било фиксирано като час на измамата. Прегледани са записи от охранителни камери в града и бил установен автомобилът -Фолксваген „Голф“. Издирени са двамата мъже, които се придвижвали с него. Това са Р.Г./27г./ от гр. Върбица и Х.Р./28г./ от търговищкото село Преселец. По време на разпитите признали, че са взели пари на същата дата от Велики Преслав. Там ги пратил „бай Митко“. Свързал се с Р.Г. след като видял, че има обява в сайт за продажба на кола. Предложил му да поработи за него и да изкара пари докато я продаде. Р.Г. обаче не притежавал свидетелство за управление. След като станало ясно, че „работата“ е свързана с пътуване помолил за съдействие приятеля си Х.Р. от село Приселец. Първата поръчка дошла в средата на месец ноември. Тогава отишли с автомобила във Велики Преслав и по указанията на „бай Митко“ стигнали до адрес в старата столица, от който взели торбичка с пари. В нея имало 5 560 лева. „Шефът“ им казал да си заделят 450 лева, а останалите да оставят зад автобусна спирка до река Бели Лом по пътя Разград- Русе.
На 30 ноември след събрани данни за извършено престъпление по чл. 210 ал 1 т. 2 във връзка с чл. 209 ал. 1 връзка чл. 20 ал. 2 от НК двамата са задържани за срок до 24 часа. С постановление на прокурор от РП- Велики Преслав им е наложени задържане за срок до 72 часа.
Работата по документиране на престъплението продължава. Изяснява се съпричастността им и към други измами на територията на областта. Искането на РП- Велики Преслав било уважено и на 2 декември Районен съд- Велики Преслав взел на обвиняемите мярка за неотклонение „задържане под стража“ .
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗакопчаха младеж от Върбица, откраднал вещи от автомобил, у дома си държал наркотици
Следваща статияМая Манолова посети Хитрино след подадени сигнали за нередности в строителството на къщи

1 коментар

  1. Какво му показвате белезниците?
    Покажете му лицето и лицата на съучасниците му да го знаят всички хора в цяла България!
    Пускайте им гласовете в ефир и им разпространявайте лицата по всички телевизии преди и след
    всички информационни емисии за да ги замерят с камъни и да уведомяват съседите си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here