дом Спорт „Арена Шумен“ е домакин на кръг от Държавния шампионат по кикбокс

„Арена Шумен“ е домакин на кръг от Държавния шампионат по кикбокс

0
ДЯЛ

Кръг от Държавния шампионат по кикбокс за всички възрастови групи, в стиловете лоу кик и К-1, ще се проведе този уикенд в зала „Арена Шумен“. Това съобщиха от спортен клуб по кикбокс „Шуменска крепост“.
За втори път тази година Шумен е домакин на кръг от Държавния шампионат.
Състезанието се организира под егидата на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Домакин на проявата е шуменският Спортен клуб по кикбокс „Шуменска крепост“.
От 10.00 часа в събота и неделя в „Арена Шумен“ ще стартират двубоите на близо 200 бойци от цялата страна, които ще се борят за званието шампион на България в двата стила.
Входът е свободен за всички желаещи да подкрепят бойците.
Шуменският клуб ще се представи с 23 бойци в двата стила, а СК „Авитохол“-Нови пазар ще участва с един състезател.
В най-престижния кикбокс стил, К-1 шуменци ще участват с осем бойци. Най-титулуваният сред тях е Пламен Борисов. Той ще се състезава в категория 91 килограма плюс при мъжете. В същата категория на ринга ще излезе Иван Иванов.
При жените Полина Галинова ще представи Шумен в категория до 56 килограма. Това е нова категория за шампионката от града под лъва.
Останалите участници в тази дисциплина са: Сава Карастоянов до 86 килограма, Никола Николов до 75 килограма и Димитър Стоянов до 67 килограма при мъжете.
При юношите старша възраст боецът Виктор Иванов ще защитава честта на шуменския клуб в категория до 60 килограма. В същата категория при юноши младша възраст на ринга излиза Станислав Страхилов.
В стил лоу кик при мъжете, шуменци са представени от Марио Иванов до 63,5 килограма. При юношите старша възраст, в битките за медалите излизат Йордан Стоянов и Добромир Петров до 71 килограма, Велизар Димов до 57 килограма, Георги Атанасов до 67 килограма, Илиян Данчев до 63,5 килограма и Хасан Алпер до 67 килограма. Християн Станчев до 63,5 килограма и Денислав Русев до 51 килограма, ще защитават името на клуба при юношите младша възраст. Даяна Кънчева до 56 килограма ще се бие при девойки младша възраст.
При най-малките във възрастовите категории в битка влизат Мариян Петков в категория до 75 килограма, Павлина Димитрова до 56 килограма, Десислава Ганчева до 45 килограма, Боян Николов до 74 килограма и Трифон Матеев до 48 килограма.
Възпитаникът на Десислав Ганчев, Сашко Дериволков ще брани честта на новопазарския клуб „Авитохол“.
Треньорският щаб за този форум ще бъде воден от старши треньора Галин Методиев с помощник Християн Тотев.
Снимка: Спортен клуб „Шуменска крепост“
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияС богат афиш от концерти започва новият творчески сезон Симфониета-Шумен
Следваща статияКатастрофа блокира движението в участък на пътя Шумен – Карнобат

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here