дом Общество Ансамбъл “Шумен” покори сърцата на присъстващите на Фестивала в Синоп

Ансамбъл “Шумен” покори сърцата на присъстващите на Фестивала в Синоп

0
ДЯЛ

Ансамбъл “Шумен” с главен художествен ръководител Катя Кайрякова покори сърцата на публиката по време на Фестивала на щастието в град Синоп. Ансамбълът беше поканен да открие дни на черноморския курорт в северната част на Турция, които се проведоха на 8, 9 и 10 септември, съобщиха от пресцентъра на Община Шумен Момчетата и момичетата от Шумен поведоха празничното дефиле, което премина през централните улици на града. Шествието, към което се присъединиха участниците във фестивала, много жители и гости на Синоп, беше посрещнато пред паметника на основателя на модерна Турция Кемал Ататюрк до пристанището, а час по-късно започна и концертната програма на нашия ансамбъл. В четири композиции бяха представиха песни, музика и танци от различни фолклорни области на България. Всяко от изпълненията беше посрещано и изпращано с бурни аплодисменти от многобройните зрители, сред които имаше и български изселници от Шуменско и Новопазарско. Магията на българските ритми,насторението на народните танци и песни, пъстротата на красивите пирински, шопски, добруджански и тракийски носии създадоха неповторима празнична атмосфера в първия ден на фестивалните дни в Синоп.

По покана на турската страна сред официалните гости бяха заместник-кметът на община Шумен инж. Боян Тодоров, председателят на Надзорния съвет на “Алкомет” АД и на Управителния съвет на Българо-турската търговско-индустриална камара със седалище в Шумен Фикрет Индже. По-рано те бяха посрещнати от заместник-кмета на Синоп Исмет Дамароглу и ДериаКьокдемир, председател на сдружението “Обединени сили”, което организира фестивала.


Заместник-кметът на Шумен Боян Тодоров благодари за гостоприемството и за топлото посрещане. Той сподели, че добрите междусъседски отношения са само в полза на хората от двата града и реална предпоставка за реализиране на съвместни културни прояви.

Фикрет Индже също поздрави участниците.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменският университет влиза в партньорската мрежа на Държавния институт по руски език “А.С. Пушкин“
Следваща статияПътна полиция започва масирани проверки за предпазни колани, обезопасителни столчета и каски

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here