дом Общество Анонимни дарители финансираха ремонта на храм-паметника „Св. Св.Кирил и Методий” във Велики...

Анонимни дарители финансираха ремонта на храм-паметника „Св. Св.Кирил и Методий” във Велики Преслав

0
ДЯЛ

Приключи ремонтът на църквата „Св.Кирил и Методий” във Велики Преслав. Днес, на Цветница, ще бъдат раздавани осветени и благословени върбови клонки.
„Храмът е саниран отвътре. Боядисани са стените и тавана. Почистен и обработен е иконостаса. Освежен е с лаков слой”, заяви за 24shumen.com председателят на църковното настоятелство отец Николай.
Подменена е обвивката на църковните кубета.
Има решение на църковното настоятелство за изографисфане на централния купол. Вече се приемат предложения от иконописци. Но крайното решение ще вземе Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.
Реновирането на храм – паметника, който е третият в България след „Александър Невски” и църквата в гр. Шипка , бе извършено със средства от анонимни дарители. Местни бизнесмени не са подпомогнали финансово ремонта на уникалната църква, който се намира в Стария град.
„Първата Божествена Света литургия ще бъде отслужена на храмовия празник – 11 май – Денят на Св.братя Кирил и Методий”, уточни отец Николай. А на 12 май се навършват 90 години от освещаването на храма.
Снимка: bg.m.wikipedia.org
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлънце и облаци ще се редуват на 21 април
Следваща статияЕко фиеста в парка за деца и ученици организира Центърът за подкрепа за личностно развитие

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here