дом Общество Анкетьори проучват условията за живот и доходите на шуменци

Анкетьори проучват условията за живот и доходите на шуменци

0
ДЯЛ

В периода март – май 2018 г., на територията на цялата страна НСИ, чрез териториалните статистически бюра, включително отдел „Статистически изследвания – Шумен“, провежда анкетно проучване сред домакинствата за доходите и условията на живот.
За целите на проучването е формирана шестгодишна ротационна извадка от цялата страна. Всяка година се подменя една четвърт от първоначално избраните домакинства.
В област Шумен изследването включва 207 домакинства, от 25 населени места – 8 града (Шумен, Нови пазар, Велики Преслав, Смядово, Каолиново, Каспичан, Плиска и Върбица) и 17 села, сред които Ивански, Салманово, Драгоево, Избул, Браничево, Златар, Сушина, Никола Козлево и други. Домакинствата са включени в извадката чрез използването на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите.
Анкетьорите, които ще посетят домакинствата, с клетвена декларация са задължени да пазят в пълна тайна получената информация. При посещенията си те ще се легитимират със служебни карти. Анкетьорите ще попълват два типа въпросници: въпросник за домакинството и индивидуален въпросник, с който се обхващат членовете на домакинството на 16 и повече години.
Изследването се провежда паралелно във всички страни от Европейския съюз с обща методология и инструментариум и има за цел да установи доходите на домакинствата и условията на живот в отделните страни. Тези данни са основен източник на информация за сравнителен анализ на бедността и социалната изолация за всички европейски държави. Получените резултати допринасят за оценка на условията на живот в отделните страни, структурата и разпределението на доходите на домакинствата и участието им в социалния живот на страната.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВодата в Шуменско остава негодна за пиене
Следваща статияОгнеборци гасиха сухи треви и съдействаха на закъсали граждани