дом Общество Андрей Слабаков и Ернестина Шинова пред 24shumen.com: Шуменци са много топли хора

Андрей Слабаков и Ернестина Шинова пред 24shumen.com: Шуменци са много топли хора

0
ДЯЛ

Книгата „Здравословно според Слабаков“ събра във вторник вечерта десетки любители на авторската кухня и почитатели на пиперлия хумор на режисьора Андрей Слабаков, който се занимава с готвене от много дълги години. По думите му често е подражавал на бабаите си и на майка си. Решава да напише книгата „Здравословно според Слабаков“, защото вижда, че „всякакви шефове издават книги, като една част от тях са абсолютни мошеници и една част от ястията в книгите, не стават за ядене“.
Според режисьора липсват нормални книги за готвене (3 грама, 7 унции и теглилки…), което е някакъв абсурд.
За разлика от тях той пише книга, „в която всичко може да се сготви и да се изяде“. Убеден е, че всяка домакиня би трябвало да знае предпочитанията на семейството си.
За Слабаков готвенето е изключително голямо удоволствие, най-добре приготвя риба и месо. На въпроса кое е любимото му ястие, заяви: „колкото повече свинско, толкова по-добре“. С присъщото си чувство за хумор твърди, че човек трябва да има чувство към определено нещо,а свинята е интелигентно и вкусно животно.
„Много обичам вашия град. Чичо ми Митко Слабаков, който почина на 102 години е живял дълги години в Шумен, a като бях малък баща ми ме водеше често тук, защото работеха в „Кабиюк“, разказа Андрей пред репортер на 24shumen.com.
А неговата съпруга Ернестина Шинова определи Шумен като изключително готин град, с много топли хора. И тук се чувства прекрасно и свободна. Тя заяви, че в града има много приятели и дори и фризьорка, която смята да изненада с посещението си.
„Научете се да се наслаждавате, да спрете за малко и да се огледате. Бъдете благодарни на това, което имате и тогава ще дойдат и другите неща. Първо да благодарим за това, което имаме и после да се стремим към повече“, обърна се Ернестина Шинова към всички шуменци.
Дългогодишната актриса сподели пред наш репортер още, че помни всички роли, които е изиграла, най-вече докато ги играе, след това ги позабравя, но всяка роля й е дала по нещо. Една от най-близките до нея роли е в „Звезди на утринното небе”, а ролята й в „Порнографска връзка“, където героинята й няма име, я е белязала много като жена и човек. Според нея няма роля от която да се отрече, имало е такива, които не са й се получавали, но дори и те до някъде са я научили на нещо. Според нея младото поколение актьори си имат всичко в излишък. „Всичко им е напълно достатъчно, трябва само да си плюят на ръцете“, разсъждава тя и е категорична, че преди всичко във всяко едно нещо си трябва и късмет.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Мемориал Валери Великов“: Рекорден брой състезатели, 5 лева вход за зрители
Следваща статияНабелязаха потенциално опасните язовири в областта