дом Политика Анатоли Стоянов: Корнелия Нинова трябва да оправдае гласуваното доверие за местния вот

Анатоли Стоянов: Корнелия Нинова трябва да оправдае гласуваното доверие за местния вот

0
ДЯЛ

Смяната на лидера на БСП месеци преди изборите за местна изпълнителна власт не е добър ход. И структурите на партията в цялата страна ясно и категорично заявиха това на конгреса. Това коментира за 24shumen.com Анатоли Стоянов, член на Националния съвет на БСП и общински съветник.
„Аз подкрепих председателя, както и други колеги, които издигнаха декларации в нейна защита“, сподели той.
20 делегати от Шуменска област са участвали в партийния форум в столицата.
„Едни вътрешни размествания, и то на национално ниво, по-скоро биха ни навредили, отколкото да доведат до положителен резултат“, убеден е той.
Висшият форум – конгресът даде вот на доверие на лидера. И това се видя при гласуването, в емоцията, в духа на залата, отбеляза Стоянов.
Той се надява даденото доверие на председателя да бъде оправдано. И да получи своето отражение в предстоящата работа за местния вот през есента.
До три месеца Националният съвет трябва да изготви правила за провеждане на вътрешнопартиен избор на председател. Тогава изтича четиригодишният мандат и на конгреса и на председателя.
На конгреса бяха дадени успешни примери в европейски страни, където този пряк избор е довел до премахване на феодализацията в структурите. И има добър ефект в левите партии, съобщи Стоянов.
Ние не трябва да се страхуваме от прекия избор, всеки един наш член трябва да може да си каже мнението относно въпроса за председателя, смята той.
Грешки в кампанията за евроизборите, както и споровете около имената на кандидатите са довели до загубата на миналите избори за представители на европарламента, това е станало ясно от представения анализ на Националния съвет.
Въпреки загубата, посоката на обновление в партията е правилна, отчита Стоянов. И добави, че избирателите не са били убедени, че БСП не е по различна от статуквото.
„Имаме шанс за много добро представяне на предстоящите местни избори. И трябва да го използваме отговорно“, сподели председателят на БСП Шумен Веселин Пенчев. Самочувствие на социалистите дава фактът, че в 17 областни центъра разликата между ГЕРБ и БСП е малка. И преодолима.
Относно подадената от лидера, а след размисъл оттеглена оставка от лидера, Пенчев бе категоричен, че Нинова се вслушва в гласа на хората.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтбелязват 50 години на УСШ „Хан Крум“ със спортен спектакъл
Следваща статияСъдомиялна машина се запали в жилище в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here