дом Криминале Ало измамниците пак атакуват: Над десет граждани са сигнализирали за опити за...

Ало измамниците пак атакуват: Над десет граждани са сигнализирали за опити за измами

0
ДЯЛ

Над десет са получените сигнали в оперативната дежурна част в ОДМВР и РУ Шумен от граждани, които съобщават за опити за телефонни измами. В повечето обаждания гражданите съобщават, че непознати са се представили за служители на Криминална полиция и че провеждат акция за залавяне на измамници. Настояват хората да им съдействат и да
изпълняват инструкциите им. Другите сигнали са получени лично от ,“комисар Костов“, който се представя за дежурен полицай в полицейско управление. Той също настоявал хората да съдействат в операция за залавяне на телефонни измамници. За да звучи убедително настоява хората да звъннат на телефон 9112 или 9166, за да се уверят, че говорят с полицаи. Идеята е без да се прекъсва връзката хората да осъществят обаждане и да говорят с „полицая,“. В един от случаите са отправили заплахи към човекът, който разбрал, че става дума за измама.
От полицията в Шумен призовават отново хората да не предоставят по никакъв начин свои лични данни, да не съобщават къде живеят и да не хвърлят пари през тераси, прозорци, да не оставят парични суми в торбички на посочени
от измамниците места. Напомняме, че полицията няма практика да търси съдействие от хората по телефона и да настоява да се предоставят по какъвто и да е повод парични суми.
Телефонът на който могат да потърсят съдействие при нужда, е 112.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЩе спасяват „Топлофикация Шумен“ със SMS „Искаме евтино парно“
Следваща статия9 са вече жертвите след челния удар между шуменски камион и пернишки бус (обновена)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here