дом Криминале Ало бандити измамиха 79-годишна жена, даде им пари и злато, за да...

Ало бандити измамиха 79-годишна жена, даде им пари и злато, за да „помогне на полицията“

0
ДЯЛ

79-годишна жена от Велики Преслав предала 1350 лева и златни накити, за да „помогне за залавяне на телефонни измамници“. Около 10.30 часа вчера на стационарния й телефон се обадил непознат мъж. Представил се за полицай Николай Георгиев Николов. Обяснил на жената, че в града има нападение над няколко жени и са задържани петима мъже. В единият от тях е намерен списък, в който бил вписан и телефонният номер на жената. Попитал я дали има мобилен телефон и поискал номера му. Жената го продиктувала, а „полицаят“ затворил телефона. Малко след това й позвънил мъж. Той се представил за лекар и й казал, че дъщеря й е претърпяла катастрофа и за лечението й са нужни 10 000 лева. Възрастната жена казала, че има малко над 1000 лева. „Лекарят“ се съгласил да му бъде предадена тази сума, за да започне лечението на дъщеря й. Веднага след това отново се обадил „полицай Николов“. Казал, че обаждането на телефонните измамници е засечено и я помолил да съдейства на полицията да ги задържат. За целта я помолил да му продиктува номерата на банкнотите. Казал й да ги сложи в торба заедно с всички златни накити и да ги постави в хладилника. Там устройствата за намиране на пари и злато, които имали престъпниците нямало да ги открият. След това й дали указания да сложи торбата в яке и да го предаде на мъжът, който щял да дойде да иска пари за операцията. С идеята, че помага на полицията да заловят измамниците жената поставила торба с 1350 лева, златни парички, обеци и синджирче в яке и под непрекъснати указания по мобилния телефон, ги предала на непознат мъж, който дошъл пред дома й. След като разбрал, че е предала всичките си пари и ценности „полицаят“ й казал, че измамникът е задържан. Обещали й в 15 часа да се върнат до дома й, за да върнат якето и описаните банкноти. Около 17 часа жената разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията. Започнато е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209 ал. 1 от НК.
ПРИЗОВАВАМЕ гражданите да не дават по никакъв повод личните си данни и пари искани по различни поводи по телефона. При съмнителни разговори веднага да подадат сигнал на телефон 112, но едва след като се убедят, че връзката с човека, с който са говорили е прекъснала се чуе сигнал свободно. Умоляваме всички, които имат възрастни родители и роднини да им обяснят за измамните схеми и сценарии и да ги предупредят да не дават по никакъв повод пари, искани по телефон.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия26-годишен седна зад волана с отнета за една година книжка
Следваща статияРазхлабен билборд вдигна на крак пожарникарите от Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here