дом Здраве Акция на РЗИ: Безплатни анонимни изследвания за СПИН до 8 декември

Акция на РЗИ: Безплатни анонимни изследвания за СПИН до 8 декември

0
ДЯЛ

В Шумен се извършват безплатни анонимни изследвания за СПИН, които ще продължат до 8 декември. Всички желаещи могат да направят тест в сградата на Регионалната здравна инспекция, пл.”Освобождение” №1, ет.2, ст. №11 от 9.00 ч. до 16.00 ч.
Както вече 24shumen.com писа, РЗИ- Шумен съвместно с Общинския здравен център организира конкурс за изготвяне на мото за кампанията, свързана с 1 Декември – Световен ден за борба с ХИВ/СПИН.
Мотото, което спечели първо място ще се използва за целогодишната информационна кампания през 2018 година с акцент върху превенцията, образованието и информираността за ХИВ/СПИН на територията на област Шумен.
Оценяването на проектите ще се извърши от жури. Резултатите ще бъдат обявени до 12 януари 2018 година на сайта на Регионална здравна инспекция – Шумен.
Изискване към мотото, ако е придружено със снимка, графика или друго е да бъде цветно и във формат А4.
В конкурса могат да вземат участие всички ученици от 8 до 12 клас от община Шумен.
Синдромът на придобитата имунна недостатъчност (СПИН) е заболяване на човешката имунна система, причинено от вируса на човешката имунна недостатъчност (ХИВ). Болестта прогресивно намалява ефективността на имунната система, правейки болния уязвим за опортюнистични инфекции и тумори. 88% от новорегистрираните с ХИВ–инфекция в България са се инфектирали по сексуален път. Това сочат данни на „Националната програма за превенция и контрол на ХИВ/СПИН” към Министерството на здравеопазването към 25 ноември 2016 г. От началото на тази година са открити нови 193 ХИВ–серопозитивни лица от изследваните 263 900 лица, с което носителите на ХИВ в страната са официално 2 460 лица.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМинистерски съвет дава над 3 млн. лева допълнителни средства на 6 общини
Следваща статияОстри дебати и множество въпросителни предизвика планът за стопанисване на активите на „ВиК – Шумен”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here