дом Общество Акция „Зима“: Три кампании по пътищата – велосипеди, каруци, пешеходци, автомобили…

Акция „Зима“: Три кампании по пътищата – велосипеди, каруци, пешеходци, автомобили…

0
ДЯЛ

От днес на територията на област Шумен стартира акция „Зима“. Та ще има три етапа и ще продължи до края на ноември.
От днес до 10 ноември ще има засилени проверки на велосипедисти и каруци. Пътните полицаи ще следят основно за наличието на светлоотразителни елементи.
По време на втория етап, от 11 до 12 ноември, ще се засили контролът за спазване на правилата за движение от пешеходците. „Прави впечатление, че в последно време пешеходците масово не спазват правилата за пресичане и създават предпоставки за катастрофи. По възможност пешеходците да имат светлоотразителни елементи по облеклото и да пресичат на осветени места“, коментира инспекторът в сектор „Пътна полиция“ на Областната дирекция на МВР-Шумен Мирослав Миронови добви, че униформените ще следят и дали водачите спазват предимството на пешеходците. Кампанията ще премине под надслов „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“.
Третият етап на акция „Зима“ ще е насочен към водачите на моторни превозни средства. Тя стартира на 21 и ще продължи до 30 ноември. Те ще проверява готовността за движение при зимни условия. Ще се проверяват гумите на автомобилите, които от 15 ноември до 1 март трябва да са зимни или с минимум 4 милиметра грайфер. Ще се следи карането на фарове, изправността на спирачките, наличието на аптечка, пожарогасител, вериги за сняг, въже за изтегляне,светлоотразителни жилетки.
Ако на пътя бъде засечен автомобил с гуми, които не отговарят на нормите ще бъде спиран от движение.
Сектор „Пътна полиция“ и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ ще започнат засилени проверки на камионите за наличие на зимни гуми. Масирани проверки за изправност и регистрация започват и на водачите на мотори, мотопеди и АТВ-та.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБез алкохол и в деня на балотажа
Следваща статияС общоградско тържество в Шумен почетоха Деня на народните будители

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here