дом Политика Ако изборите са в неделя: 1.Няма да гласувам; 2.ГЕРБ; 3.БСП; 4.Слави Трифонов

Ако изборите са в неделя: 1.Няма да гласувам; 2.ГЕРБ; 3.БСП; 4.Слави Трифонов

0
ДЯЛ

Чувствителен ръст на българите, които няма да гласуват на парламентарните избори. ГЕРБ най-вероятно ще спечели изборите, но без ДПС няма да може да сформира правителството, ако, разбира се, Бойко Борисов не получи изненадваща подкрепа от БСП или партията на Слави Трифонов.
Това са основните акценти от последното проучване на обществените нагласи у нас.
ГЕРБ ще спечели 20,8% от гласовете, ако изборите за Народното събрание са следващата неделя, твърдят от социологическа агенция „Алфа рисърч“. БСП запазва второто си място с 12,2%. На трето място с 9,1 % е партията на Слави Трифонов, който е основният критикар на правителството. Парламентарно присъствие си гарантира и ДПС с 6,4 %.
Още две формации имат шанс да прескочат бариерата от 4 % – коалицията ВМРО-НФСБ с 3,9% и „Демократична България“, която има 3,7 %.
Докато през декември 2019-та 26,8 на сто от имащите право на глас в България отговаряли, че няма да гласуват, днес категорично до урните няма да отидат 37,8 %.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРазрешиха колективните спортове за аматьори на открито
Следваща статияНаши студенти се класираха трети на Републиканската олимпиада по програмиране

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here