дом Общество Административният съд отхвърли жалба на ВиК-Шумен срещу публично държавно вземане

Административният съд отхвърли жалба на ВиК-Шумен срещу публично държавно вземане

0
ДЯЛ

Административен съд Шумен отхвърли жалбата на „Водоснабдяване и канализация” ООД срещу Акт за установяване на публично държавно вземане на директора на Басеинова дирекция „Черноморски район” – Варна.
С оспорения Акт за установяване на публично държавно вземане № 3/19.02.2019г. директорът на Басейнова дирекция е приел, че „Водоснабдяване и канализация – Шумен“ ООД дължи сума в размер на 485 489.72 лева, представляваща такса за периода 01.01.2017г. – 31.12.2017г. за правото на водовземане от повърхностни води от язовир „Тича“.
Това право е предоставено по силата на разрешителни за водовземане на Министъра на околната среда и водите. А с разрешенията на „ВиК“ е предоставено правото на водоползване за питейно-битово водоснабдяване на гр. Шумен, община Шумен, гр. Велики Преслав, с. Драгоево, с. Миланово, с. Мокреш, с. Златар, с. Суха река, община Велики Преслав.
Съдът е възприел жалбата за неоснователна и недоказана, отхвърляйки твърденията на дружеството за допуснати нарушения на процедурата по издаване на акта и за неизправност на измервателните уреди. Съдебният състав е посочил още, че представляващият дружеството лично е декларирал количествата с декларация от 26.01.2018г. и доклад от 14.03.2018г., в който освен отнети водни количества е посочена и дължимата сума в размер на 485 489.72 лв.
По тези съображения решаващият състав на Административен съд Шумен е приел атакувания административен акт за правилен и законосъобразен.
Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд на Република България в 14-дневен срок.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВеселин Маринов и Славка Калчева в „битка“ срещу ало измамите в Шуменско
Следваща статияХрамов празник в църквата „Св. Възнесение Господне“ в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here