дом Общество Административният съд отмени заповед на кмета на Хитрино, отказал да регистрира магазин

Административният съд отмени заповед на кмета на Хитрино, отказал да регистрира магазин

0
ДЯЛ

Административният съд в Шумен отмени заповед на кмета на община Хитрино, с която е отказана регистрацията на търговски обект „Строителен магазин – Строймаркет“, собственост на Кадир Фахредин. Връща преписката на административния орган – кмета за произнасяне по заявление за регистрация на обекта.
Определен е 30-дневен срок за изпълнение на съдебното решение, считано от датата на влизането му в сила. Община Хитрино трябва да заплати в полза на фирмата на Кадир Фахредин направените по делото разходи в размер на 660 лева.
Решението подлежи на касационно обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.
Производството е образувано по жалба на фирма, управлявана от Фахредин срещу заповедта на кмета на Община Хитрино.
От документите по делото е видно, че кметът е отказал регистрацията на обекта, тъй като не са приложени всички необходими документи. Липсва нотариален акт, доказващ правата на собственост на заявителя – фирмата на Фахредин, както и договор за наем на обекта, доказващ правото на ползване от заявителя.
Представените обаче документи от Фахредин, по време на разглеждане на делото, категорично удостоверяват, че той е собственик на процесния търговски обект и едноличен собственик на капитала на дружеството. При това положение направения от административния орган – Общината извод, че оспорващото дружество не е удостоверило по надлежния ред правото си да ползва недвижимия имот е необоснован и не съответства на фактите по случая.
„От години водя икономическа война с кмета – доказателство за това са многото дела, които са образувани в съда. Проблемите се задълбочиха особено след влаковия инцидент преди две години“, заяви за 24shumen.com Кадир Фахредин.
„Семейството ми живее в непрекъснат тормоз от кмета. Той притиска фирмата ми да не работи. Запознал съм премиера Бойко Борисов с неволите си. А той прояви разбиране“, сподели бизнесменът.
Галина Минева
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНАП запечата 11 обекта в областта
Следваща статияЧленски внос за НАПОС ще гласува Общинският съвет в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here