дом Общество Автоджамбазин получи ефективна присъда за данъчно престъпление

Автоджамбазин получи ефективна присъда за данъчно престъпление

1
ДЯЛ

24-годишният Велизар И. бе осъден днес от състав на Шуменския окръжен съд на 1 година лишаване от свобода при строг режим. Наказанието му е наложено за извършено продължавано данъчно престъпление по член 255, ал. 1, т. 1 и 3 от НК. това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.
На 6 юли 2016 г. осъденият регистрирал дружество „Кар“ ЕООД чрез електронен подпис. Посочил като седалище на дружеството произволен адрес, който по никакъв начин не бил свързан с него. След това внесъл в страната 118 автомобила от различни страни в Европейския съюз. Колите на старо били регистрирани като собствени на „Кар“ ЕООД.
След това с пълномощни те били предоставяни на различни хора, предимно румънски граждани. С пълномощното колите били извеждани от България, а клауза в документа позволявала на ползвателя да продава автомобила.
По линия на международния обмен на прокуратурата станало известно, че 17 от 118-те автомобила, собственост на „Кар“ ЕООД, са били продадени. От продажбите дружеството на Велизар И. реализирало печалба, която подлежи на данъчно облагане.
„Кар“ ЕООД обаче не поддържало никакво счетоводство, не разполагало и с документи. За данъчните периоди от 7 юли 2016 до 1 април 2019 г. Велизар не е подал нито една данъчна декларация, въпреки че дружеството е реализирало печалба.
Щетата за бюджета е 7 668 лева, което представлява големи размери.
До постигането на ефективната присъда спрямо Велизар И. той е бил обявява на общодържавно издирване, търсен е и с Европейска заповед за арест. На 8 юли миналата година е установен, че пребивава в Унгария, но съдебните органи там не го задържат.
Малко по-късно 24-годишният подсъдим е установен в Сърбия, задържан от съда в Крушевац и предаден на 17 август 2019 г. на Окръжната прокуратура в Шумен. Първоначално той е бил задържан под стража, а впоследствие мярката му за неотклонение била изменена в домашен арест, каквато е и до момента. След обявяване на ефективната присъда, която подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна, Шуменският окръжен съд е потвърдил домашния му арест.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТрескава подготовка за „Трифон Зарезан” във Велики Преслав
Следваща статияЗапочна приемът на заявления за хуманно отношение към птиците

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here