дом Общество Автобусните превози поскъпват с 5% заради екотакси

Автобусните превози поскъпват с 5% заради екотакси

0
ДЯЛ

Новите екотакси, въведени от екоминистерството, ще оскъпят билетите за междуградски превози с 5%, предупредиха представители на транспортния бизнес в предаване по Нова телевизия. Става дума за Наредба на Министерство на околната среда и водите, според която колкото е по-старо превозното средство, толкова повече ще се плаща при регистрация. Превозвачи вече изразиха недоволство и от намеренията за задължителни колани при превозите на разстояние повече от 30 километра.
Аргументът за на управляващите е, че така въздухът ще стане по-чист.
„Тази екотакса за нас е много притеснителна. Това всъщност е продуктова такса, с която автобусът трябва да бъде рециклиран. Тя няма нищо общо със замърсяването на въздуха”, коментира в телевизионното студио представителят от Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.
Според нея обновяването на автобусите няма да стане чрез тези такси. Тя допълни, че това може да стане само и единствено с комплексни мерки.
Милтенова е категорична, че при всички случаи цената на билета ще се увеличи.
Стана ясно, че превозвачите ще потърсят премиера и ще поискат лична среща с него през следващата седмица.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменско училище стартира годината с електронен дневник
Следваща статияПочитаме паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда и Любов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here