дом Политика Ще напусне ли ДПС парламента? Карадайъ: Предсрочните избори са неизбежни

Ще напусне ли ДПС парламента? Карадайъ: Предсрочните избори са неизбежни

0
ДЯЛ

Непрекъснатите скандали в управляващото мнозинство поставят страната пред риск, демокрацията е заплашена, стабилността в държавата е под заплаха и това изисква спешни действия от нас. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в столицата, където се провежда заседание на Централния съвет на партията.
В тактическите си действия ДПС не изключва и напускане на Народното събрание. Предсрочните парламентарни избори са неизбежни, отбеляза още Карадайъ.
Топ 200 на ДПС заседава, според оценката на Карадайъ „в много сложна и изострена политическа обстановка, в условия на политическа криза и пълен блокаж на изпълнителната власт“.
„Днес на власт са езикът на омразата, ксенофобията, расизмът. За всичко това основна отговорност носи ГЕРБ. Налице е отдалечаване от хората и нерешаване на техните проблеми, които спомагат за все повече социални неравенства и липса на справедливост“, каза председателят на ДПС.
„Общинският съвет в Стара Загора начело с ГЕРБ прие решение за преименуване на имена на местности с лични имена. В тези местности живеят български мюсюлмани. Поставя се въпросът дали това не е част от план за нов възродителен процес и дали това не е срещу хората. Призоваваме българското правосъдие и главният прокурор да направят необходимото срещу виновните“, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.
Заседанието продължава.
Очаквайте подробности!
Снимка: Канал 3
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКонкурс „Аз рецитирам българска възрожденска поезия“ обяви шуменско читалище
Следваща статияЕкоексперти провериха сигнал за замърсяване на река Провадийска

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here