дом Култура Читалище подготвя бъдещите кулинари във Велики Преслав

Читалище подготвя бъдещите кулинари във Велики Преслав

0
ДЯЛ

Опитни кулинари от кв. „Кирково“ учиха деца от СУ „Черноризец Храбър” във Велики Преслав как се прави домашна питка, вита баница и сандвичи като произведения на изкуството, съобщиха читалищни активисти за 24shumen.com.
Лятото ги вдъхнови да изработят лодки, кораби, слънца и много цветя с колбаси и кашкавал, лютеница, пастет, маслини и зеленчук”, уточнява секретарят на читалището Росица Стайкова. Тя поставя много висока оценка на кръжочниците, които влагали много желание и енергия произведенията им да станат хубави. И да бъдат одобрени от консултантите Атидже Шуганова и Хава Ахмедова.

Тяхната задача била да следят децата как се справят в приготвянето на вкусотиите и дали спазват пропорциите във всяка рецепта. Ако нещо не им било ясно, малките задавали въпроси, за да се научат.
Жури от възрастни кулинарки е класирало украсените филийки. А тестените изделия са били харесани и по тяхната изработка нямало никакви забележки.

От благодарност за помощта малките подготвили портрети от зеленчуци върху маргарин.
Председателят на читалището Надя Миланова раздала награди за положените усилия и наградила децата с дискотека.
Освен Клуба по кулинария към читалището съществува и Клуб по шев и кройки. Читалищното ръководство е осигурило материали като игли, конци и платове.
Читалищният живот е обогатен и с Клубове на шахмат и компютри. Инициативата е на читалищния секретар Росица Стайкова. Тя благодари на дарителите за оказаната помощ двата клуба да функционират.
Снимки: Росица Стайкова
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРемонтират спешно детска ясла „Калинки“ в Шумен
Следваща статияЗадържаха мъж, насилвал сексуално и пребивал 15-годишната си дъщеря

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here