дом Култура „Черните кукери“ от Веселиново с престижна награда от „Кукерландия“

„Черните кукери“ от Веселиново с престижна награда от „Кукерландия“

0
ДЯЛ

Втора награда за запазване на спецификата на традициите и богати костюми, получиха самодейците от състава „Черните кукери“ в село Веселиново, за представянето им на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“ в Ямбол, съобщиха от Народно читалище „Съзнание – 1927″ с гордост от заслужената награда“.
В тазгодишното 20 юбилейно издание на фестивала, организиран от Община Ямбол, са участвали рекорден брой изпълнители – над 90 групи от 17 области в страната.
Те са дефилирали като сурвакари, кукери, джамали и къпачи.
Авторитетното жури от експерти оценява подобаващо представянето на характерни за региона традиции, атрактивни игри, както и богатството на костюмите.
Фестивалът „Кукерландия“ се доказа и утвърди през годините. Традиционно основните кукерски игри се свързват с празника Сирни заговезни и с обичаите за прогонването на злите сили, с пролетта и събуждането на земята.
Снимка: Kukerlandia.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБез ток днес
Следваща статияПешеходка пострада в Шумен, жена е в болница след пътен инцидент на „Хемус“ (обновена)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here