дом Спорт Християн Тотев е спортист на 2018 година в Шумен

Християн Тотев е спортист на 2018 година в Шумен

0
ДЯЛ

Кикбоксьорът Християн Тотев е спортист на 2018 година в Шумен. Той получи своя приз тази вечер лично от кмета Любомир Христов на специална церемония в зала „Арена Шумен“.
Втора в традиционната годишна класация е Полина Галинова – кикбокс. Трети остана Цветан Урумов – карате.
Десетката се допълва още Пламен Борисов – кикбокс, Димитър Димитров – киокушин карате, Калоян Колев ММА, рапиристът Вичко Николов, Виктор Иванов ММА, Трифон Илиев – лека атлетика и на десето място Аспарух Атанасов – конен спорт.
Отбор на годината са гимнастичките от спортен клуб „Ритмик“.
Призът „Треньор на годината“ е за Галин Методиев – кикбокс и муай тай от спортен клуб „Шуменска крепост“.
За пета поредна година вестник „Шуменска заря“ даде своите годишни награди. Те бяха връчени от главния редактор Пламен Георгиев. Призовете отидоха при сенсей Даниел Димитров, създал над 150 европейски и още толкова републикански шампиони. Награда от медията получи и младият боец от спортен клуб „Шуменска крепост“ Георги Атанасов. Отличена бе и голмайсторката в републиканското първенство за 2018, 2017 и 2016 година Кръстина Касабова.
Тържествената церемония бе открита с демонстрации на възпитаниците на ученическа спортна школа „Хан Крум“. Малките спортисти връчиха плакети на кмета Любомир Христов и зам.-кмета Найден Косев.
Националният химн изправи на крака всички присъстващи в залата. След него под светлините на прожекторите застанаха младите спортни надежди на Шумен. За високи спортни постижения през 2018 година бяха отличени по двама атлети до 14 години от всички спортни клубове в града.
Поздравление към присъстващите поднесе кметът Любомир Христов. Той благодари на всички спортисти и треньори за постигнатите високи успехи.“Спортът е здраве. Спортът е дисциплина. Правим всичко, за развитието на спорта в Шумен. През 2019 година ще ремонтираме спортна зала „Плиска“, за да тренирате в нормални условия“, заяви градоначалникът и пожела на всички весела Коледа, щастлива Нова година и големи спортни успехи.
Наградата в категория „Спортист ветеран“ отиде при Каролина Николова. Специалната награда за спортист с увреждане бе за незрящия Николай Василев. Приз получи и Огнян Ганчев, който е с трансплантирано сърце.
За да награди един от отличените млади спортисти на сцената излезе и ректорът на ШУ проф.Георги Колев. Той наруши протокола и в емоционално обръщение поздрави кмета Любомир Христов. „Господин кмете, вие сте твърде скромен, но за да я има тази прекрасна нова зала заслугата е лично Ваша. Това е зала, която нашето поколение чака цели 35 години“, заяви Георги Колев.
Церемонията „Спортист“ на годината се провежда за 32-ра година и традиционно е в навечерието на Коледа. За първи път в журито участваха и журналисти.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРазбиха група, укривала данъци за милиони
Следваща статияКоледари нарекоха за здраве и късмет кметския екип и общинските съветници

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here