дом Общество Ударно увеличение на цените на горивата в Шумен

Ударно увеличение на цените на горивата в Шумен

0
ДЯЛ

Драстично поскъпнаха тази сутрин горивата в областния град, установи репортерска проверка на 24shumen.com. Само преди броени дни литър бензин струваше 2.13 лв., днес обаче цената на най-масовото гориво вече е 2.17 лв. Същата е и цената на дизела, който преди дни беше на 2.15 лв/л. Шумен остава един от градовете с най-скъпо гориво в класацията на fuelo.com. Само на 80 км от Шумен обаче, цените са драстично по-ниски. Във Варна литър А95 се продава на средна цена от 2.03 лв/л, а дизелът е на 2.02лв/л.
Според експерти увеличението е заради поскъпването на суровия петрол, който е с рекордни стойности от 2014 г. насам. Геополитическото положение също е важен фактор. Напрежението в Близкия изток и войната в Сирия можело да повишат цената на петрола до 80-90 долара на барел, коментират още експертите.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНови трибагреници ще се веят пред Общината, Паметника и Стария град
Следваща статияПилотът, причинил катастрофата на ралито в Шумен, бил издирван от 5 години

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here