дом Култура С къщичка за книги насърчават четенето в СУ „Сава Доброплодни“

С къщичка за книги насърчават четенето в СУ „Сава Доброплодни“

0
ДЯЛ

Къщичка за книги бе открита днес в СУ „Сава Доброплодни“. Това съобщиха от учебното заведение. Инициативата е на учениците от I „а“ клас и техните родители.
Инициативата е посветена на Седмицата на детската книга.
„Идеята, е учениците да могат да прочетат нови книги и да ги върнат свободно откъдето са ги взели. Всеки може да остави книга, за да се обогати къщичката“, разказа класната на I „а“ Мануела Недекова и добави, че целта на къщичката е да се насърчи четенето и учениците да станат по отговорни като „стопани“ на този книжен дом. Мотото на инициативата за поставянето на къщичката бе „Вземи, прочети, върни“.
Подобни къщички има в целия свят и те са близо 15 000.
Инициативата се зароди през 2014 година от училата философия във Франция Искра Петрова. Тя първа инициира създаването на библиотека на открито в Стария Пловдив.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГостите от Китай се запознаха с възможностите за инвестиции в Индустриалния парк в Шумен
Следваща статия100 000 лева годишно за подмяна на пейки и кошчета в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here