дом Общество Съдят шуменския ветеринар, спипан с марихуана за над 340 хиляди лева

Съдят шуменския ветеринар, спипан с марихуана за над 340 хиляди лева

0
ДЯЛ

Инспекторът от Агенцията по безопасност на храните в Шумен Красен К. е предаден днес на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен за извършени от него две престъпления, свързани с наркотици в особено големи размери. Стойността на иззетото количество марихуана в землището на село Янково, където ветеринарният лекар си направил плантацията за отглеждането й, е 171 120 лева, а на иззетата марихуана, която държал с цел разпространение в къщата си в кв. „Дивдядово“ – почти 170 000 лева. Количеството на наркотичните вещества е над 80 кг. В обвинителния акт прокуратурата посочва, че стойността на предмета на престъплението надхвърля над два пъти критерия за особено големите размери.
Досъдебното производство срещу инспектора от Агенцията по безопасност на храните в Шумен било образувано, след като 33-годишният мъж бил спрян за проверка на входа на квартала от полицейски служители на 9 октомври 2018 г. Тестван с техническо средство, показанията отчели, че Красен К. управлява МПС след употреба на наркотични вещества.
При проверка в дома му органите на реда усетили специфичния мирис на марихуана. Със следово куче била открита и плантацията с марихуана, която Красен засадил и отглеждал в гориста местност край село Янково. Технологията за отглеждане на конопа според разпита на задържания била заимствана от сайт. Иззети били 33 растения марихуана, някои от които впечатлили разследващите с размера си – около 4 метра. Общото тегло на сухата листна маса било 42, 78 кг.
От къщата в „Дивдядово“, превърната в сушилня за реколтата от наркоплантацията в Янково, разследващите иззели още 42,20 кг марихуана. Инспекторът, който е ветеринарен лекар, е знаел, че отглеждането и извличането на сокове от растението от вида Херба канабис индика сатива е забранено от закона. Затова чрез Coogle maps избрал труднодостъпния район в землището на село Янково, разположен до водоизточник
След първоначалното задържане под стража на Красен К. с определение на Шуменския окръжен съд, на 26 февруари тази година съдът изменил най-тежката мярка за процесуална принуда, като определил Красен К. да остане под домашен арест.
Окръжната прокуратура в Шумен е наложила възбрана върху къщата на подсъдимия инспектор в „Дивдядово“ и запор върху автомобила му „Нисан Терано“, за да обезпечи наказанието „Глоба“, което е предвидено в Наказателния кодекс наред с наказанието лишаване от свобода.
Предстои делото срещу 33-годишния Красен К. да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСИДП: Пожари са унищожили 500 декара гори от началото на годината
Следваща статияОт 15 април излъганите тютюнопроизводители могат да кандидатстват за обезщетение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here