дом Криминале Съдът реши: Красен К. остава зад решетки (видео)

Съдът реши: Красен К. остава зад решетки (видео)

0
ДЯЛ

„Задържане под стража“ – тази мярка за неотклонение определиха магистратите от Окръжния съд в Шумен за Красен Венелинов Крумов, на когото прокуратурата повдигна две обвинения – за държание на наркотични вещества с цел разпространение и за отглеждане на марихуана без надлежно разрешение от закона.
Ветеринарният лекар и инспектор от Агенцията за безопасност на храните влезе в съдебната зала с белезници на ръцете и криейки лицето си с качулка на суитшърт.
Както вече 24shumen.com писа той бе задържан за срок от 72 часа по искане на Окръжна прокуратура Шумен.
Защитата поиска от съда да му бъде наложена мярка „домашен арест“ с мотива, че Красен добросъвестно си бил платил паричната гаранция, в размер на 1 000 лв. След като бил освободен от полицията, отишъл на работа, без да има намерението да се укрие и с цел да не уронва престижа на институцията, в която работи, депозирал молба за напускане. Експресното му привличане като обвиняем пък се дължало на това, че оказал пълно съдействие на разследващите.
В негова защита се изказа и майка му Даниела Вичева, която се оказа служител в Държавна агенция по горите. „Той е роден в добро семейство, което винаги му е оказвало подкрепа, дори и сега, в този момент. С много лишения му осигурихме добро образование. Той е ветеринарен лекар“, заяви през сълзи майка му. Тя разказа още, че синът й имал постижения в спортния риболов, бил пчелар, а от скоро се бил записал на народни танци. Изтеглил кредит, за да си купи къщата в Дивдядово. Мечтаел да има много деца и животни, които да живеят свободно.
„Извинявам се. Моля да ми бъде наложена мярка „домашен арест“, поиска от съда 32-годишният Красен.
Държавното обвинение мотивира искането си за най-тежката мярка „Задържане под стража“ с това, че има опасност Красен да извърши друго престъпление, тъй като бил високо образован и интелигентен, осъзнавал е ясно какво върши. Дори имало данни, че отглеждал марихуана още в студентските си години в Стара Загора.
Припомняме, че 32-годишния Красен бе задържан след сигнал, че в къща на ул. „Генчо Панайотов“ № 40 в кв. „Дивдядово“ се отглежда марихуана. При извършения оглед опитните разследващи се натъкнали на рекордното количество от 80 кг. суха тревна маса, която реагирала на канабис. Още 300 кг. били открити на 1,5 км от село Янково в трудно достъпна и гориста местност, до която се стигало пеш. Там находчивият Красен сам торил и отглеждал 4 метровите дървета, реагирали на канабис, чиито листа и семки се използват за направата на цигари, а смолата на дърветата за наркотична дъвка. Красен си набавял информация за отглеждането на растенията от специализирани сайтове, откъдето си и поръчал семената. Той полагал неимоверен труд за отглеждането им.
За подобно нарушение законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИновация: 3D магнити в добавена реалност с Кръглата църква „Св. Йоан“
Следваща статияМобилна експозиция на историческия музей ще гостува в читалища от региона

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here