дом Общество Студенти ще кастрират котки и кучета в общинския приют в Шумен

Студенти ще кастрират котки и кучета в общинския приют в Шумен

0
ДЯЛ

Близо 200 бездомни котки и кучета ще бъдат кастрирани в общинския приют „Тонка Петрова“ в Шумен. Петима студенти по ветеринарна медицина от Германия и още петима техни колеги от Тракийския университет в Стара Загора ще извършат интервенциите. Кампанията ще се проведе от 18 до 20 февруари и ще се наблюдава от преподаватели от двете висши учебни заведения. Това съобщи за 24shumen.com управителят на приюта Дария Георгиева.
„За целта се наложи да създам втора операционна. От две години съм управител на приюта и ми беше много трудно да намеря ветеринарен лекар за постоянна работа. С тази кампания искам младите ветеринари да добият опит и желание да се занимават с професията си“, разказа Дария Георгиева и добави, че по време на кампанията безплатно могат да се кастрират и домашни любимци.
Средствата за инициативата са осигурени от германския дарител на приюта Бернд Щефан.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКатастрофирал тежкотоварен камион затапи движението по АМ „Хемус“
Следваща статияДоброволци ще чистят и освежават стадиона във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here