дом Култура Симфониетата с концерт за 250-годишнината на Бетовен

Симфониетата с концерт за 250-годишнината на Бетовен

0
ДЯЛ

Музикалната 2020 година ще бъде белязана от 250-тата годишнина от рождението на Лудвиг ван Бетовен – eдин от най-разпознаваемите и влиятелни композитори, живели някога. В родния му град Бон честванията вече започнаха. Предвижда представяне на над 300 проекта, свързани с композитора.
С първия си концерт през новата година шуменските симфоници ще почетат знаковата годишнина. Сред 240 произведения, които Бетовен завещава на поколенията ярко се откроява един-единствен цигулков концерт. Именно него ще представи Лия Петрова този четвъртък в зала „Проф. Венета Вичева“ от 18.35 часа.
Още през 2004 година, когато Лия спечели лауреатско звание и специална награда – майсторски лък в Националния конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров“ в Шумен, младата цигуларка даде заявка, че я очаква шеметна кариера. Марта Аргерич, Юрий Башмет и Миша Майски са само част от титаните, с които си е партнирала на световната сцена. И все пак, Шумен заема специално място в сърцето на Лия. Под диригентската палка на Калина Василева ще прозвучат още фрагменти от красивия балет на П.И.Чайковски „Лешникотрошачката“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПосред бял ден: Пиян шофьор закова дрегера на 2,17 промила
Следваща статияТаксиметровите шофьори в Шумен със символичен протест на 13 януари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here