дом Здраве Регистрираха нови случаи на варицела, туберкулоза и Марсилска треска в Шуменско

Регистрираха нови случаи на варицела, туберкулоза и Марсилска треска в Шуменско

0
ДЯЛ

Три нови случая на варицела са регистрирани в Шумен през изминалата седмица. Това съобщиха от Регионална здравна инспекция (РЗИ) в града.
Един е случаят на болен от туберкулоза. Пациентът е от село Каспичан. Един е заболял от Марсилска треска в село Бяла река.
Близо три пъти се увеличават болните от остри респираторни заболявания и грип. През миналата седмица регистрираните случаи са 20 срещу едва седем за предходната.
Респираторните вируси се предават по въздушно капков път – много лесно и бързо. Разликата е, че протичат доста по-леко. Затова и трудно се отразява в статистиката, тъй като много малко хора ходят на лекар. Ако не става дума за малки деца, възрастните го карат на крак.
Основно протича със засягане на горните дихателни пътища. Може да има температура, но не е задължително, болки и дразнене в гърлото, запушен нос. Рядко обаче се стига до сериозна кашлица. Обикновено отминава за 2-3 дни, казва д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.
През изминалата седмица са регистрирани общо 33 случая на остри заразни заболявания срещу 20 случая за предходната седмица.
Болните от ентероколите са шестима. Двама са регистрираните с ротавирусен гастроентерит.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без ток
Следваща статияОгнеборци и доброволци спасиха 1 000 декара гора от опожаряване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here