дом Общество Работодателите – с възможност за ползване на програми от Бюрата по труда

Работодателите – с възможност за ползване на програми от Бюрата по труда

0
ДЯЛ

Бюрото по труда в Шумен разполага с 41 505 лева за сключване на договори с работодатели за ползване на програми и насърчителни мерки за заетост и обучение по Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ) през февруари 2019 година. Това съобщиха от ведомството.
Парите са предназначени за общините Венец, Хитрино и Шумен.
От средствата могат да се ползват работодатели, които наемат на работа безработни младежи или стажанти до 29 години, хора с трайни увреждания включително военноинвалиди на пълно или непълно работно време, самотни родители с деца до 5-годишна възраст, безработни над 55-годишна възраст, продължително безработни лица, безработни младежи до 24 години или безработни над 50 години, както и хора с основно и по-ниско образование.
Работодателите могат да подават заявки за свободните работни места, в периода от 7 до 15 февруари включително.
От Бюрото по труда в Шумен уточняват, че освен по посочените изисквания, работодателите могат да кандидатстват за финансови средства и за безработни на „зелени работни места“, като средствата по тази мярка са в размер на 3 473 лева.
Дирекция „Бюро по труда” разполага и с 6 077 лева за обучение на възрастни по заявка на работодател.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия1 245 данъчни декларации подадени в НАП-Шумен, всяка четвърта – електронно
Следваща статияВъзрастният шуменец застрелял жена си и се самоубил със законно притежавана пушка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here