дом Общество Пътуваме с най-скъпите горива в страната, най-малко плащат в Русе

Пътуваме с най-скъпите горива в страната, най-малко плащат в Русе

0
ДЯЛ

Расте броят на автомобилите в страната. Ръст бележат и километрите, изминати ежедневно от българите. И всичко това на фона на все по-скъпите горива по нашите географски ширини. Зареждаме най-скъпия дизел от три години насам, сочат цифрите на fuelo.net, като на места цената му достига 2,40 в./литър.
Традиционно шуменци и жителите на областта се бъркат най-дълбоко в джоба. Регионът запазва позицията си с най-скъпи горива от всички 28 области в страната. Дори с клиентските отстъпки, които предлагат в повечето големи бензиностанции, горивата при нас държат най-високи стойности. При средна цена от 2.27 лв./л бензин А95, в Шумен средната му цена варира около 2.32 лв. за литър. Разликата има и в цената на дизела. При средна за страната – 2.30 лв./л, шуменци плащат 2.34 лв./л. Единствено пропан-бутанът е на стойност от 1.04 лв./кг.- цена, като в останалите области в страната.
Според данните на fuelo.net в началото на настоящия месец най-евтините горива са в Русе със средни цени 2,23 лв. за литър бензин, 2,25 лв. за дизел и и 0,99 лв. за пропан-бутан. На второ място е Хасково с 2,23 лв. за литър бензин, 2,25 лв. за дизел и 1,01 лв. за пропан-бутан. Следват Добрич, Ямбол и Пловдив. Столицата заема 11-то място по цени.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменските социалисти ще честват 9 септември пред паметника на Свободата
Следваща статияТИР блокира Ришки проход, движението се извършва се в едната лента

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here